lørdag 17. desember 2016

Hvilket kredittkort passer for deg?

Kredittkort er vel noe nesten alle har, eller ønsker at de har. Fysiske penger er på vei til å forsvinne så alle må ha et kredittkort for å bestille noe på nettet eller betale noe i butikken. Det er enklere, raskere og gir mange fordeler.

Det er forskjellige typer kredittkort, de vanligste er:

  • Visa
  • Mastercard
  • Amercan Express
  • Diners

I Norge er det Visa og Mastercard som er de vanligste kredittkortene. Tidligere hadde ofte butikkene skilter eller klistermerker ved inngangspartiet eller ved kassen om at man godtar kredittkort, idag er det en selvfølge.

Mange banker, finansselskap og kredittkortselskap har ulike versjoner av kredittkortene. Og det er her forskjellene på kredittkortene kommer til syne.

Noen kredittkort har fordeler som gratis reiseforsikring, andre har rabatter på bensin og andre gir deg rabatter på andre ting, både i butikker og på nettbutikker. Noen kredittkort har også cashback, det vil si at kredittkortselskapet setter inn penger på kontoen din fordi du kjøpte på en butikk som samarbeider med kredittkortselskapet.

Så om du bruker ditt kredittkort rett er det faktisk ganske mye penger å spare.

En annen fordel med kredittkort er jo at man har ekstra penger tilgjengelig hele tiden. Så om det er salg på møbler, eller du trenger å fikse kjøkkenet eller badet, eller kanskje trenger mye penger hos tannlegen - så har du pengene allerede å slipper å spare opp eller sette av penger før du slår til på et salg eller lignende.

Dermed kan du spare enda mer penger.

Det er i det hele tatt mye å tenke på når man skal finne et kredittkort som passer. Men du slipper å gjøre den jobben selv. Nettsiden X-in.no gjør hele jobben for deg. Klikk her får å finne det beste kredittkortet.