fredag 9. desember 2016

Hvilken bank er best for deg?

Å finne den leverandøren som er best for deg er ikke alltid like enkelt. Når det gjelder hverdagslige ting er det nok smak som er viktigst, som for eksempel mat og klær. Men når det gjelder penger er det viktigst å velge det billigste alternativet.

Hvilken bank som er best for deg avhenger av mange ulike faktorer. De fleste bruker derfor flere ulike banker, men har en bank for boliglån, en for kredittkort og en annen bank for mindre lån.

Når det gjelder boliglån er rentene ganske lave hos alle bankene, men de små forskjellene i effektiv rente kan utgjøre mange tusen kroner i løpet av et år. Alle burde sjekke minst ett alternativ for boliglån i løpet at året.

Når det gjelder kredittkort, har man gjerne en annen bank, og det er heller ikke så uvanlig å ha flere kredittkort, og dermed flere banker. Betingelsene på kredittkort er ganske forskjellige. Noen har rabatter og de fleste har gratis reiseforsikring og så videre. Ofte lønner det seg å refinansiere kredittkortene sine.

Men det er på mindre lån at de virkelig stor forskjellene mellom bankene er merkbare. Billån, oppussingslån, MC-lån, mopedlån og andre typer forbrukslån har ganske store forskjeller i rente.

Rentene variere på bakgrunn av alder, inntekt, sivilstand og andre faktorer. Og de varierer ganske mye fra bank til bank.

Axo Finans har gjort det enkelt å finne beste bank for slike lån. Man fyller ut ett skjema på nett, og bankene konkurrerer om å gi deg billigst mulig lån. Det beste lånetilbudet får du på mail kort tid etterpå. Veldig enkelt med andre ord.