torsdag 2. februar 2017

Bør du låne penger til oppussing?

Å pusse opp er noe nesten alle nordmenn driver med med jevne mellomrom, det er nesten på linje med matlaging og hagestell.

Når det gjelder om man pusser opp eller ikke avhenger det som regel av om man eier boligen eller ikke, det samme med hagestell.

Saken er om man ikke eier boligen vil det ikke lønne seg å pusse opp boligen sett fra et økonomisk perspektiv. Men om man eier boligen, enten det er en leilighet eller et hus, vil det nesten alltid lønne seg økonomisk å pusse opp.

Før eller siden vil man jo selge boligen, man blir eldre og familiesituasjonen og behovene endrer seg. Og det samme gjelder jo selvsagt andre som alltid er på jakt eller mindre, større eller mer passende bosteder.

Å pusse opp boligen vil jo uansett lønne seg siden man får en bedre levestandard, tenk for eksempel på å bytte ut et nedslitt bad med et nytt og moderne, eller å pusse opp et gammeldags kjøkken med et topp moderne. Å låne penger til å pusse opp vil jo helt klart øke levestandarden.

Og når man senere skal selge boligen, vil man få en høyere pris siden kjøperne vanligvis ikke ønsker å kjøpe en bolig der man istendenfor å flytte inn må begynne med vedlikehold og oppussing.

Så om du vurderer et oppussingslån er svaret ja, om du eier din egen bolig er det vanligvis lønnsomt.