tirsdag 14. september 2021

Northmill og Reduce skal hjelpe nordmenn å få bedre lånebetingelser

Jamal Hussain, Northmill Norge

Neobanken Northmill har som visjon å forbedre folks privatøkonomi og tar nå steget inn i det norske markedet.

Det første trinnet er en inngang til refinansieringsmarkedet med produktet Reduce, som allerede har hjulpet tusenvis av svensker med å senke renten på usikret lån, kredittkortgjeld og smålån. 

Refinansieringsmarkedet i Norge er beregnet til svimlende 153 milliarder norske kroner. Med en skreddersydd og velprøvd tjeneste har neobanken som mål å konkurrere med de etablerte aktørene.

Hikmet Ego, administrerende direktør og medgründer i Northmill Bank forteller:

- Vi har lyttet til tilbakemeldingene vi har fått av våre kunder i Sverige og kontinuerlig utviklet vårt produkt fordi vi mener det er en styrke i å inkludere kunder i utviklingsarbeidet. Resultatet er Reduce™. Nå er vi klare til å ta tjenesten med oss utenfor Sverige og vi føler oss sikre på at vi har et meget konkurransedyktig produkt som vil hjelpe mange mennesker å redusere sine rentekostnader. Målet vårt er å tilby flere produkter og tjenester i fremtiden som hjelper mennesker med å forbedre sin personlige økonomi, nå også i Norge.

Det totale antallet lån uten sikkerhet i Norge utgjør 7,7 millioner med et volum på 153 milliarder norske kroner. Etterspørselen etter tjenester som hjelper forbrukere med å redusere rentekostnadene er høy. Northmill Bank, som er en skybasert og digital bank, ser på den utprøvde tjenesten som et positivt tilskudd i det norske markedet.

Jamal Hussain, Country Manager i Northmill Norge kommenterer følgende:

- Vi etterstreber å være så relevante som mulig og tilby banktjenester som vi vet at folk krever av en bank og ikke minst, vil ha nytte av. I dag betaler flere bankkunder for høy rente og dagens bankkunder har ikke samme lojalitet til banken sin. Kundene er aktive og velger å flytte hvis det tilbys flere skreddersydde løsninger og ikke minst gunstigere priser andre steder. Det er her Reduce kommer inn. Vi har sett at Reduce har lykkes i å hjelpe folk til å senke lånekostnadene på praktisk talt alle nivåer i Sverige og vi opplever en kundetilstrømming fra både store banker og fra kjøp-nå-betal-senere-selskaper (BNPL) og kredittselskaper. Dette ønsker vi at også norske bankkunder skal få muligheten til.

Northmill er det høyest rangerte selskapet i bankkategorien på Trustpilot i Sverige. Den personlige kontakten og muligheten til å snakke med en person er en viktig forklaring på den høye kundetilfredsheten.

- Vi er ekstremt opptatt av kundens opplevelse og selv om vi er teknologidrevne, synes vi likevel at du skal kunne ringe oss og få hjelp og svar på spørsmålene dine. Det trenger ikke å være en konflikt mellom å være topp moderne med den nyeste teknologien og å tilby personlig service - tvert imot er det slik du forblir aktuell, sier Jamal Hussain.

Northmill fikk svensk banklisens i slutten av 2019 og har to ganger blitt kåret til et av de raskest voksende selskapene i Europa. Neobanken har også blitt kåret til den åttende mest solide i Sverige av Nordens ledende forretningsmagasin Dagens Industri i konkurranse med totalt 88 ulike banker.

I dag har Northmill et tilbud som strekker seg over betaling sparing, kreditter, refinansiering og forsikring. I Norge er det refinansieringsproduktet Reduce som blir hovedtilbudet fra start.